8. Kolo - Shrnutí trenéra

11.01.2010 13:25

V úvodním kole jarní části OFL jsme narazili na vedoucí Cats. Od začátku utkání se hrál rychlý a kombinační futsal, který je pro „Kočky“ od začátku soutěže typický. Do utkání jsme vstoupili s dostatečným sebevědomím a také s vědomím, že před námi stojí dosavadní nejlepší tým soutěže. Nebáli jsme se hrát kombinačně, pouštěli jsme se do zakončení a náš rychlý přechod do útoku dělal i hráčům „Koček“ nemalé problémy. Z několika šancí na obou stranách se urodila první branka, která se nám podařila vsítit a zakrátko jsme přidali ještě jednu. „Kočky“ ale zaply na vyšší stupeň, šlo vidět, že mají dobře zažité futsalové návyky, neustále byly v pohybu i bez míče a z následného tlaku dokázaly srovnat na 2:2 po téměř identických akcích. Tímto stavem skončil i první poločas.
Druhý poločas začal stejně jako ten první. Oba týmy se tlačily do zakončení, chtěly hrát a získat 3 body. Nám se podařilo soupeře zatlačit a ze vzniklého tlaku jsme šli opět do vedení. Blížil se konec utkání a vypadalo to na další překvapení v podobě další ztráty bodů pro „Kočky“, ale jejich pojetí hry, že se hraje naplno až do konce utkání, přineslo své ovoce a tou byla vyrovnávací branka, která padla, když zkusily hru s podporou brankáře. Vsadily na tuto kartu a vyšlo jim to. Když už to vypadalo, že se urodí remíza, provedli jsme taktickou chybu, kdyý brankář 2x zahrál míč a byla z toho standardní situace, kterou „Kočky“ proměnily.
Sympatický projev našeho mužstva, kdy jsme po celé utkání hráli vyrovnanou partii s vedoucím týmem, ale opět jsme odešli bez bodu, tak jako v úvodním kole podzimní části, kdy také rozhodla standardní situace. Utkání by lépe slušela remíza, bod jsme si určitě zasloužili, minimálně předvedenou hrou, ale na stranu „Koček“ se přiklonilo více štěstí a vyhrály i díky naší taktické nevyzrálosti.

Ve druhém zápase úvodního kola jarní části jsme narazili na mužstvo ze Strážnice. Byl to již náš 3 duel v rozběhnuté sezóně, a jelikož jsem první dva duely prohráli, tak jsme chtěli konečně odejít ze hřiště jako vítězové mužstvo. Začali jsme stejně jako s „Kočkama“, jistá hra zezadu, rychlé přistupování k soupeři a důrazné napadání. Brzy jsme šli do vedení a měli několik dalších šancí. Strážnici se ale podařilo srovnat a co se pak začalo dít do poločasu na hřišti, tak nad tím ještě dnes kroutím hlavou. To co začala předvádět rozhodcovská dvojice, to se nevidí ani ve vietnamské lize srážení kokosů. Pískli proti nám 3 nesmyslné fauly, celkový počet faulů 6 a to značí penaltu ze značky 10, kterou naštěstí soupeř neproměnil. A když rozhodčí zapomněl písknout jasný faul v náš prospěch, tak začalo být veselo. Jako trenér jsem sice velmi nespokojen s reakcí svých hráčů, ale v tomto případě bych se za ně postavil, došlo k výraznému ovlivnění celé hry v první půli a pokud Vám rozhodčí přidává fauly a v opačném případě nechá hru plynout, je to nepřípustné. Nejsme v žádném případě tým, který vyznává tvrdý způsob hry, máme většinou technické a rychlé hráče, tak nechápu jejich postoj. Nicméně do poločasu jsme to zvládli a ve druhém jsme již soupeře k ničemu nepustili. Hráli jsme bez faulů, měli i přes dostatečný počet vstřelených branek spoustu šancí a dokázali jsme jak sami sobě, tak ostatním, že se s námi musí počítat. Za stavu 7:2 v náš prospěch jsme si nechali dát dvě laciné branky, ale nic to nemění na faktu, že druhý poločas byl z naší strany precizním představením.
Opět budu apelovat na výkony rozhodčích, kdy v prvním zápase proti nám písknou 2x hraní brankáře, ale to samé, když předvedl tým Strážnice, tak jejich píšťalka mlčela. Celkové posuzování hry a vyhodnocování faulů je katastrofální a já budu jenom doufat ve zlepšení, i když v to moc nevěřím.

Zdeněk Solařík

Zpět