4. Kolo - Shrnutí trenéra

30.11.2009 13:58

4.kolo futsalové ligy nám všem pokazilo minimálně celou sobotu. Jako domácí celek a pořadatel 4. kola jsme chtěli minimálně nějaké body uhrát, obzvláště opět na domácí palubovce před domácím publikem. Bohužel nám v tomto směru nevyšlo ani jedno utkání.

V prvním utkání jsme narazili na Vacenovice, které nás dokonale proškolily z produktivity. Bez branek se nedá vyhrávat a z čeho měly branky padnout, tak nepadly, špatné řešení finální fáze, neodhodlanost ke střelbě atd. a v opačném případě individuální chyby, které se stále opakují a berou nám body. Určitě to byl hratelný soupeř, utkání bylo co se týče kontroly hry minimálně vyrovnané, ale zakončení z naší strany bylo více než zlé, chybí nám důraz, chybí nám drzost něco vymyslet, když už se nám povede překvapit soupeře, tak jednoduše netrefíme bránu. Citelně se projevila absence několika hráčů, některých vlivem nemoci a u některých se projevila opakovaná nedisciplinovanost. Konečný výsledek 2-5 ukázal všechny naše možnosti, opakované chyby v obranné fázi a střeleckou nemohoucnost.

Do druhého utkání jsme šli s tím, že alespoň tady musíme bodovat. Soupeřem nám bylo mužstvo Svatobořic, které jsme v přátelském utkání před začátkem ligy porazili vysoko 9-2 a v utkání dominoval pouze náš celek. Ve 4. kole to vypadalo ale úplně jinak. Brzy jsme prohrávali a po celé utkání dotahovali, což se ukázalo nad naše možnosti. Když už to vypadalo, že máme potřebný tlak, ze kterého může padnout branka, tak jsme z protiútoku inkasovali. Troufám si tvrdit, ať už chovám úctu k soupeři, že jednodušší utkání hrát nebudeme, alespoň co týče kvality soupeřovi hry. Nám druhé utkání ukázalo náš případný strop, ještě více individuálních chyb a probralo nás do reálného futsalového světa. Probuzení je to velmi hořké, ale nejde sklonit hlavy, čeká nás ještě spousta utkání a v nich se pokusíme bodovat a při konečném součtu vybojovat play-off.
Co je ale k zamyšlení po 4. kole, tak množství inkasovaných branek. V předchozích 5 utkáních jsme inkasovali pouze 8 branek a zdobila nás defenziva, tak ve 4. kole jsme obdrželi neskutečných 11.

Zdeněk Solařík

Zpět