14. Kolo - Shrnutí trenéra

03.03.2010 09:33

 

Poslední kolo základní části, jistota play-off a snaha udržet konečné 5. místo v tabulce, to všechno pro nás znamenal poslední dvojzápas. První utkání jsme hráli s týmem Stamaha, a i když jsme si dali za cíl hrát zezadu, zbytečně neriskovat, tak jsme brzy prohrávali 3:0. Proti tak zkušenému týmu, který má řadu vynikajících fotbalistů, si nemůžete dovolit chybovat. To se ale stalo a každá naše chyba byla po zásluze potrestána. Nemůžu říct, že by se tým nesnažil, ale první poločas nebyl z naší strany dobrý, občas se nám podařilo zahrozit, ale branku jsme nevstřelili. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, vypracovali si několik šancí a podařilo se nám 2x skórovat. Stav 3:2 už byl pro nás přijatelnější. Opět jsme nedokázali soupeře pořádně zmáčknout, aby se nám podařilo srovnat a místo toho jsme znovu inkasovali. V závěru utkání se nám podařilo snížit na konečných 4:3.

V druhém utkání jsme potřebovali nutně uhrát 3 body, abychom si udrželi páte místo. Soupeřem nám byl oslabený Terezín, který do utkání vstoupil pouze se 6 hráči a na hřišti to tak i vypadalo. Od začátku jsme diktovali tempo, brzy jsme šli do vedení a přidávali jednu branku za druhou. Druhý poločas už byl z naší strany pouze dohráváním už tak rozhodnutého zápasu a konečný výsledek se zastavil na stavu 3:12.

Cíl kola jsme splnili, v našem mužstvu je radost, čeká nás první účast v play-off, kde nastoupíme proti silnému týmu ze Strážnice.

Zdeněk Solařík

Zpět