11. Kolo - Shrnutí

01.02.2010 11:17

S 45min. zpožděním začal zápas proti BHS, ve kterém jsme chtěli jednoznačně bodovat. Hned od první minuty jsme diktovali tempo hry, kdy první rána kapitána skončila na rohu a z následné rozehrávky jsme jen těsně minuli svatyni domácích. Již o 3 minuty později Bukin vyprášil rukavice domácímu gólmanovi, který jen se štěstím držel čisté konto. V 7min zápasu byl Smrk nevídaně při střeleckém apetitu a z jeho dorážky Bůža otevřel skóre 1:0. Až v 16té minutě se domácí osmělili zaměstnat připraveného Beryho, ale ten nás podržel a hned z následujícího brejku jsme mohli Bukinem zvýšit na 2:0, bohužel, tomuto ,,smolaři,, zápasu nebylo přáno a skóre zůstalo nezměněné. Do konce poločasu jsme ovládali hru a chaotický futsal v podobě BHS nám nedělal sebemenší problémy. Ve 23min Cahla zahrával 10tku, ale gólman domácích se vyznamenal. V poslední minutě   I.poločasu Vaca uklidil míč za gólmana a jen štěstí svatobořáků, že rozdíl nebyl daleko větší.

Do II.poločasu jsme vstoupili velmi aktivně, kdy kombinace Vaca-Cahla skončila v gólmanově náruči, ale to bylo z naší strany vše. V 8min po závaru jsme dostali tyč a náš 5tý faul ve 13té minutě přinesl nepřesnost a nervozitu na kopačky. Hned o minutu později se kopala 10tka, kterou Bery nohama bravurně vyráží. O 2 min později za faul na půlce hřiště, se kopala další 10tka pro BHS. I tentokrát nás Bery podržel!! Střelecky disponovaný Smrk bodlíčkem vyzkoušel pozornost gólmana, který špičkami vyráží na roh. Po špatné rozehrávce z protiútoku hosté zahrozili  a trefili tyč Beryho brány. Koledovali jsme si a trest přišel ve 23min, kdy ze třetí 10tky snížili BHS na 2:1. Naštěstí pro nás v 25min Bůža podruhé otevřel skóre a 3body pro HT byly zapsány v tabulce.

Resumé: Velikost hřiště a fyzická připravenost měla hrát v náš prospěch. I když jsme měli spoustu šancí, zápas vyhráli, bohužel se musím zmínit o velké pasivitě na křídlech, nepřesných rozehrávkách a smolné zakončení udělali ze zápasu malé drama.

 

Do II.zápasu jsme nastoupili s respektem a věděli, že nás nečekané nic lehkého. Chtěli jsme zlepšit rozehrávku a využít širokého hřiště. Bohužel taktická vyzrálost a tradiční bojovnost Kvasaca ukázala, že zápas bude pro nás oříškem. Kombinace na jeden dotek, závary před naší svatyní a štěstí na naší straně, že jsme nedostali rychlou branku. Jako blesk z čistého nebe přišla samostatná akce Maldyho v 5min, který svým typickým způsobem probudil svou levačku a otevřel skóre 0:1 pro HTK. Další minuty přinesly urputné bránění, nepřesnost a opět již zmiňované závary před Pájovou brankou. V 15min zápasu jsme přecházeli v postupný útok a agilní Bůža zvýšil na 0:2 pro HT. Do konce poločasu jsme chtěli bránit zodpovědně, ale síla Vacenovic přišla v 19min, 1:2 a o 4minuty později bylo vyrovnáno.

Druhý poločas se naše hra zlepšila, rozehrávky nebyly tak čitelné, zodpovědné bránění a neustálé pokřikování Páji na spoluhráče nám dávalo v šanci urvat bod. Bohužel v 19min akci na jeden dotyk zakončili domácí brankou a HT už nedokázal odpovědět. Ještě v 25min dostal ČK Viktor Jung za kecy a zápas byl ukončen.

Resumé: Agresivní hra spojená s kombinacemi domácího týmu nám dělala velké problémy. Ale i na takové soupeře je třeba se v budoucnu lépe připravit. Vyzvednul bych velkou produktivitu HT, která bohužel body nepřinesla.

 

PS.: Díky fanynkám za podporu v obou zápasech a za zmínku stojí jejich přesné tipy.

BHS - HTK ... . ..  hmmm, myslím, že vyhrajeme o dvě branky

KV   -  HTK. . . ..  to bude těžké, myslím, že těsně prohrajeme

 

Oldřich Talaš

 

 

Zpět